We verkopen elke zaterdag om 11 uur. Je moet wel bestellen ten laatste op de vrijdagmiddag ervoor via ericsgambas@gmail.com
Deze gamba's zijn uniek omdat ze geboren zijn op de kwekerij zelf, en dus niet van ingevoerde larven komen.
We verkopen ook gambabier, ideaal om samen met de gamba's te degusteren.
Voor grotere bestellingen (vanaf 5 kg) kunnen we ook tijdens de week oogsten en verkopen.
Elke zaterdag om 11 uur zijn we open voor verkoop aan publiek.
Bestellen ten laatste de vrijdagmiddag ervoor via ericsgambas@gmail.com
De gamba's zijn enkel te verkrijgen aan de kwekerij zelf:
Heirbaan 56, 1740 Ternat
Op de boerenmarkt kan je altijd komen zonder bestellen,maar op is op. Als je zeker wil zijn, kan je ook bestellen voor ophaling op de markt.
Op de eerste (of soms 2de) zaterdag van de maand staan we normaal op de boerenmarkt in Dilbeek (aan Westrand, zie ook website boerenmarkt). De volgende maanden zijn de volgende data:
Zaterdag 8 Februari 2025 van 9u30 tot 12u
Zaterdag 8 Maart 2025 van 9u30 tot 12u
Zaterdag 5 April 2025 van 9u30 tot 12u
Je kan vanaf Februari terug ook om de 2 weken verse gamba's kopen op de boerenmarkt in Gent (Heilig Hart plein) op woensdagen tussen 11 en 13u. De volgende maanden zijn de volgende data:
Woensdag 5 Februari 2025 van 11u tot 13u
Woensdag 19 Februari 2025 van 11u tot 13u
En ook op de boerenmarkt in Jette (Kardinaal Mercierplein, aan het station) op woensdagen tussen 14u30 tot 18u30. De volgende maanden zijn de volgende data:
Woensdag 5 Februari 2025 van 14u30 tot 18u30
Woensdag 19 Februari 2025 van 14u30 tot 18u30
Je kan zelf een gesloten plastic pot meebrengen, of anders kan je een herbruikbare Gambapot aankopen voor amper 1 Euro.
We verkopen slechts 1 grootte:
Gamba's (25-30g, ongeveer 30-40 stuks/kg) aan 40 Euro/kg. Dit gewicht kan varieren, afhankelijk van de kweek.
Je kan zelf kiezen of je per gewicht of per stuk wil kopen
De gamba's zijn vers, dus kan je ze nog invriezen, maar uiteraard is dit spijtig als je ze evengoed vers kan eten. Als je de gamba's invriest, moet je ze ontdooien in ijskoud water, zodat ze nooit warm worden tijdens ontdooien. Dit is de enige manier om de kwaliteit te houden.
De gamba's kunnen 3-4 dagen bewaard worden in een frigo (koudste plaats) en in een gesloten pot.
Je kan cash betalen of via de QR code (GSM).